Історія успіху співробітника компанії «Сингента» Ростислава Топко

Новини компанії

З радістю та натхненням ділимося історіями успіху талантів компанії «Сингента» .

Багато студентів, які починали з Програми стажування в компанії, досягли значного кар’єрного розвитку в різних галузях. Хтось, маючи багатий досвід, спробував себе в чомусь новому, а хтось пройшов шлях кар’єрного зростання саме в Syngenta. Й ми цим пишаємося!

Компанія «Сингента» прагне розвивати і відкривати таланти. Наші освітні та студентські проєкти надають змогу студентам різних напрямів (аграрний у пріоритеті) спробувати себе в умовах реального бізнесу, отримати значний досвід і навчатися в експертів та професіоналів своєї справи.

Фахівці, які випробували себе в якості менторів та лекторів, також здобувають певний досвід і щораз відкривають і пізнають щось нове.

Наша перша історія про Ростислава Топко, який працює менеджером по роботі з ключовими клієнтами (24 роки).

Ростислав навчався за напрямом «Агрономія та селекція насіння» в Національному університеті біоресурсів і природокористування. Мав досвід роботи на кафедрі університету за напрямом селекції та генетики, а також деякий час працював агрономом з насінництва у фермерському господарстві.

Вперше про компанію «Сингента» і Програму стажування для студентів Ростислав почув ще у 2016 році. Подав заявку, пройшов конкурс і потрапив на стажування у відділ польових досліджень у м. Біла Церква.

В процесі стажування познайомився з такими напрямами, як гербіциди, сортовипробування кукурудзи й соняшнику, захист насіння і колосових (пшениця та ячмінь).

Надзвичайно цікава робота, спілкування з досвідченими менторами, практичний досвід в агрономії — все це мотивувало молодого фахівця до вступу в магістратуру, а потім і в аспірантуру до Миронівського інституту пшениці ім. В. М. Ремесла НААН.

 «На стажуванні я здобув не лише практичний, а й науково-теоретичний досвід, що дало мені змогу розширити власні знання та осягнути механізм, систему в повній мірі», — каже Ростислав.

Зацікавившись напрямом продажів, Ростислав вирішив спробувати себе в іншій компанії. Однак все ж після 2 років повернувся в Syngenta  і наразі обіймає посаду менеджера по роботі з ключовими клієнтами в Полтавській області.

Ростислав працює з великими агрохолдингами, такими як «Астарта» й «Укрлендфармінг», з метою просування продуктів компанії Syngenta. «Звісно, спочатку присутня певна недовіра через мій вік, але вже після кількох зустрічей професіоналізм та мої технічні знання беруть верх і клієнт починає мені довіряти й покладатися на мене, — зауважує Ростислав і дає пораду  молодим талантам: — Будьте більш різносторонніми, пробуйте щось нове, для того щоб зрозуміти власний шлях, а далі вибудувати напрями особистого розвитку. Адже зараз я відчуваю, що я на своєму місці та займаюся улюбленою справою».

До зустрічі в наступних історіях успіху!