Історія успіху співробітника компанії «Сингента» Оксани Кондратюк

Новини компанії

Наші талановиті працівниці і працівники продовжують ділитися дивовижними історіями свого шляху. Здавалося б, іноді нічого не пов’язує тебе зі сферою, яка потім стає справою всього життя. Так починалася історія Оксани Кондратюк, яка, не маючи спеціальної аграрної освіти, стрімко зростала професійно і нині, завдяки своїй жадобі до знань та бажанню розвиватися мотивує інших як керівниця відділу логістики насіння в «Сингента» Україна.

«Я змалечку любила природу, і у мене вдома завжди була величезна кількість квітів, — розповідає Оксана. — Моя бабуся завжди просила мене щось висадити, бо з насінини неодмінно щось проростало. Хто ж тоді знав, що пройдуть роки і доля скерує мене в міжнародну агрохімічну компанію».

Закінчивши Київський інститут народного господарства, економічний факультет, Оксана почала трудову діяльність із Держстраху, після пробувала себе в банківській сфері. А вже через рік потрапила в компанію, якій присвятить чималу частину свого життя.

«Працюю в компанії вже більше 20 років. Починала з “Сіба-Ґейгі”,  представництва швейцарської компанії в Україні, де працювало близько 20 співробітників.

Це був далекий 1997 рік і внаслідок об’єднання швейцарської компанії “Сіба-Ґейгі” та австрійської компанії “Сандоз” була створена нова компанія “Новартіс”. В Україні було зареєстровано юридичну особу, що  почала здійснюватися торгівельні операції у гривні. Ми стали піонерами на ринку, адже всі наші конкуренти створили свої юридичні особи в Україні вже пізніше».

Перша посада Оксани Кондратюк в компанії — фінансовий контролер, що передбачало комунікацію з клієнтами. Наступними кар’єрними сходинками стали посади кредитного менеджера та менеджера з підтримки бізнесу, вже в компанії «Сингента».

У 2011 році, після об’єднання бізнесів ЗЗР і насіння, Оксана очолила новостворений відділ -  Клієнтську службу. Це стало дуже важливою подією у підвищенні якості обслуговування та підтримки клієнтів. З’явився  відділ де клієнт міг отримати всю необхідну інформацію щодо операційної діяльності з Сингентою. Так почали реалізовуватися ідеї і плани Оксани про те, як краще розподілити обов’язки всередині Клієнтської служби, налагодити процеси як з зовнішніми клієнтами так і всередині Сингенти задля забезпечення максимально ефективної співпраці та надання клієнтам високого рівня сервісу.

«Я дуже пишаюся своєю командою, її результативністю й силою. На перший погляд може здаватися, що це просто — досягти ефективної комунікації між людьми, насправді ж це постійна кропітка робота. Лише від людей залежить те як будуть налаштовані процеси та наскільки ефективно вони будуть працювати.  Нашим великим досягненням та гордістю стало те, що в опитуваннях дистриб’юторів клієнтська служба «Сингенти» завжди займала лідерські позиції серед інших компаній».

Головною конкурентною перевагою компанії Оксана вважає її здатність до безперервного динамічного розвитку. Дуже важливо мати можливість змінюватися, задля того щоб стати невилучною частиною сучасного світу.

«Головне в житті — не боятися мріяти і відкривати нове. Навіть коли стикаєшся із складним завданням і не віриш, що впораєшся, однаково починай. Не дарма кажуть: «Очі бояться, а руки роблять». Цього правила я незмінно дотримуюсь по життю і впевнено кажу вам, що це працює. Я з дитинства мріяла жити в приватному будинку й ось уже сьомий рік я щодня надихаюся заміським життям серед співу птахів, гавкоту домашніх улюбленців, доглядаючи кількадесят курей. І щоразу відчуваю справжнє щастя, повертаючись до свого дому».

Тому і в роботі Оксана Кондратюк радить завжди бути на позитиві, шукати натхнення і не втрачати оптимізму в будь-якій ситуації.

«Завжди є дві сторони медалі, і те, на який бік ти подивишся, вирішить подальший хід справи. Пам’ятайте, все буде добре! Усе в житті приходить не просто так, а для досвіду. Залишайтеся собою, ставте цілі, робіть усе від вас залежне задля досягнення задуманого. Та навіть якщо одні двері зачиняться, неодмінно відчиняться інші та успіх буде гарантовано! Хай там як банально це звучить».

Це лише підтверджує, що «Сингента» — справді унікальна компанія, яка поважає та віддячує свою команду , за старанну працю, відповідальність та темперамент проявлену кожного дня. І з кожним новим днем та новими талантами, компанія змінюється, проте тільки одне залишається незмінним: наша місія — розкрити потенціал рослини і нагодувати світ.