Історія успіху співробітника компанії «Сингента» Миколи Довгаля

Новини компанії

Наступна неймовірна історія про Миколу Довгаля, що пройшов довгий і цікавий шлях, постійним супутником якого було агро. 

Ще з маленького віку рідні Миколи Миколайовича закладали фундамент любові до природи та навколишнього світу.

 «Мій дідусь був фанатичним садоводом-аматором. Мені було три роки, коли він пішов на пенсію, і з того дня я проводив дуже багато часу з ним у саду й на винограднику. Коли мені виповнилося п’ять, я вже вмів зробити прищепи в розщіп та під кору, знав, як правильно обрізати дерева, як закласти виноградну шкілку, які пагони треба вибирати для чубуків. Тож я з дитинства полюбив сад, город і виноградник», — розповідає пан Микола.

У випускних класах Микола планував вступ до військового училища, проте через ліквідацію закладу життя знову повернуло його до аграрної справи. Ставши студентом Харківського сільськогосподарського інституту, після першого курсу був призваний на військову службу, а згодом повернувся до лав студентів. Навчання проходило легко та із задоволенням, а під час блискучого захисту дипломної роботи з архітектоніки кореневої системи яблуні Миколу рекомендували до вступу в аспірантуру. На жаль, вільного місця тоді не знайшлося, тому він вирішив поїхати працювати в радгосп на посаду бригадира овочевої бригади. 

«Це була добра життєва школа. Мене оточував колектив із понад тридцяти жінок, які за віком були ровесницями моєї мами, а деякі — бабусі, кожна зі своїм життєвим досвідом та характером. Ніколи я не соромився запитувати у них порад. І надалі мені не соромно було просити поділитися знаннями й навиками у більш досвідчених людей, і при цьому ніколи не стикався з ситуаціями, щоб після таких запитань хтось вважав тебе нерозумним і глузував з цього. Люди завжди готові допомогти, якщо твоє звернення щире й відверте», — говорить Микола Миколайович.

Згодом був вступ до аспірантури, захист кандидатської дисертації та отримання вченого звання доцента, робота у різних комерційних структурах. Пізніше ректор Харківського національного аграрного університету запропонував очолити новий великий проєкт — овочеве дослідне поле і сад на краплинному зрошенні, в який Микола Миколайович вклав усю свою душу. 

На початку 2007 року Микола Миколайович став частиною «Сингента». В дуже професійній та досвідченій команді він швидко опановував техніки продажів, багато спілкувався з дистриб’юторами та клієнтами. Потім була робота на посаді технічного експерта, пізніше — керівника підрозділу маркетингу спеціальних, овочевих культур та картоплі. Й наразі він обіймає посаду керівника підрозділу маркетингу засобів захисту рослин, працюючи разом зі справжніми професіоналами та прекрасними душею людьми.

 «Сингента» — неймовірна компанія, адже кожна окрема людина є не просто гвинтиком, який можна швидко замінити або знехтувати. В розвиток кожного співробітника вкладаються величезні ресурси, зокрема в навчання, удосконалення навичок, збагачення досвіду, забезпечення робочих процесів, відпочинок, самоповагу. Стаючи в «Сингенті» професіоналами щораз вищого рівня, кожен із нас отримує впевненість у тому, що наші знання та досвід будуть потрібні компанії завтра, післязавтра, через рік, п’ять, десять. Ми стаємо впевненими в своєму майбутньому», — додає Микола Миколайович.

Радіємо, що «Сингента» має такий неймовірний колектив однодумців і новаторів. За такої самовіддачі та старанності наших талановитих фахівців переконані, що на нашу компанію очікує велике майбутнє, і ми завжди будемо лідерами на аграрному ринку не лише в Україні, а й у світі. 

Дякуємо Миколі Миколайовичу за цю неймовірну історію та натхнення для майбутніх професіоналів і тих, хто вже йде агрошляхом по життю!