Історія успіху співробітника компанії «Сингента» Ганни Радковської

Новини компанії

У цьому місяці знайомимо з молодою фахівчинею Ганною Радковською, спеціалістом лабораторії Одеського діагностичного центру, яка завдяки студентському конкурсові проєктних робіт та своїй кропіткій праці потрапила до родини «Сингента». 

Хоча Ганна й досі не може пояснити, як, прагнувши стати лікарем, подала документи й вступила до Херсонського державного аграрного університету на аграрний факультет, проте впевнено заявляє, що абсолютно не помилилася з вибором, адже своє майбутнє бачить лише в цій сфері, де можна повністю реалізувати власний потенціал.

«Про «Сингента» мені стало відомо ще на першому курсі навчання в університеті, адже компанія завжди позиціонувала себе як лідер агроринку, і мені вже тоді хотілося потрапити саме в «Сингента». Це взагалі була перша компанія аграрного сегмента в Україні, про яку я дізналася», — говорить Ганна.

Професійне знайомство Ганни з «Сингента» відбулося на 3-му курсі навчання, коли у виші проходив конкурс студентських проєктних робіт й один такий плакат з оголошенням змінив її життя. Тодішній керівник наполіг на тому, щоб вона, незважаючи на страх, хоча б спробувала написати свою роботу, адже навіть такий досвід буде прекрасним поштовхом для розвитку. Після подання есе Ганні невдовзі прийшло запрошення до київського офісу на захист роботи, і хоча в цьому конкурсі вона не зайняла призового місця, емоції ще довго її не полишали. Вже через рік Ганна знову подає свою роботу на конкурс і, на свій подив, вдруге отримує лист із запрошенням. Ставши фіналісткою, вона пройшла місячне стажування в Білій Церкві, а після цього одержала пропозицію переїхати до Одеси на посаду сезонного співробітника. Пропрацювавши на цій позиції декілька місяців, Ганна отримала посаду спеціаліста лабораторії, на якій продовжує працювати дотепер.  

«Я знала, що робота з клієнтами, робота по проведенню фітоекспертизи та участь у багатьох  внутрішніх проєктах є дуже відповідальною, проте не вагаючись погодилася, адже вважаю, що людина розвивається тільки тоді, коли виходить зі своєї зони комфорту», — зауважує Ганна.

Зараз до обов’язків Ганни входить надання широкого спектра сервісів, які компанія пропонує клієнтам, зокрема проведення експертизи насіннєвого матеріалу й фітоекспертизи рослинного матеріалу. Крім того, вона бере участь у розробці дуже важливого наукоємного проєкту з досліджень фітопатогенного навантаження ґрунту. Працюючи в лабораторії, Ганні найбільше подобається бачити під мікроскопом те, що зазвичай недосяжне людському зору, адже в кожному елементі, який ми вивчаємо, криється неймовірний мікросвіт. 

Навіть за цей невеликий період часу практичної роботи компанія «Сингента» дала Ганні вагомий досвід. Єдину проблему Ганна вбачає лиш у тому, що значна частина молоді ще не знає, що сфера агро виглядає і відкриває неабиякі можливості. Однак, завдяки поширенню інформації про сучасне агро та освітнім проєктам для студентів та школярів, «Сингента»  залучає молодь до агросфери та пропагує обирати професії, пов’язані з агро напрямком. 

Ганна на своєму прикладі доводить, що, якщо чогось прагнеш, то не потрібно боятися. Спроби і невдачі роблять нас лише сильнішими. І якби тоді вона не впоралася зі своїми емоціями, можливо, зараз ми не мали б такої життєвої історії. 

«Використовуйте будь-яку можливість, звертайтеся до більш досвідчених та не бійтеся робити спроби, і якась із них обов’язково стане успішною», — радить Ганна.

Компанія «Сингента» і надалі буде приділяти увагу розвитку молоді і публікуватиме нові історії успіху.