Історія успіху співробітника компанії «Сингента» Дмитра Бовкуна

Новини компанії

Історія кожного працівника унікальна й незабутня, тому нам надзвичайно приємно ділитися їхнім досвідом, переживаннями і теплими згадками про те, як вони стали частиною великої родини компанії «Сингента».

Компанія постійно інвестує в проєкти розвитку й освіти молодого покоління. Уже не перший рік «Сингента» виступає підписантом Пакту заради молоді, який сприяє досягненню нашої мети залучити якомога більше молодих талантів. Щороку завдяки проєктам «Студенти “Сингента“» та Generation A до нас приєднуються нові учасники й учасниці, які мають нагоду реалізовувати свій потенціал і ставати справжніми професіоналами своєї справи. Так до компанії потрапив Дмитро Бовкун, який після навчання пройшов стажування і згодом обійняв посаду фахівця з технологій внесення продуктів.

З дитинства Дмитро разом із батьком насолоджувався просторами полів. У випускних класах, коли інші ще тільки роздумували й шукали себе, він вже не розглядав інших варіантів, бо точно знав, який фах обере і ким хоче стати. У «Сингента» Дмитро потрапив після четвертого курсу Національного університету біоресурсів і природокористування України. На агробіологічний факультет завітали представники компанії з презентацією проєкту «Студенти “Сингента”», у рамках якого студенти 4–6 курсів мали змогу потрапити на стажування.

«Мене дуже зацікавила ця пропозиція, адже навчання майже добігало кінця, і це була прекрасна нагода отримати новий професійний досвід у компанії, яку я знав і раніше як одну з провідних і відповідальних компаній на агроринку».

Опинившись на Білоцерківській R&D станції, Дмитро зрозумів, який це для нього поштовх. В університеті давали важливі базові знання, а на практиці все було пов’язано зі справжнім виробництвом. «Я бачив реальну ситуацію, реальні проблеми виробників, зіткнувся на практиці з усіма тими хворобами рослин, про які чув і вивчав їх в університеті. Навіть у випадку з бур’янами ти можеш бачити і відстежувати всі стадії їхнього росту й розвитку, проводити ідентифікацію. Це допомагає тримати руку на пульсі і бути в центрі подій, які відбуваються тут і зараз, а не тих, що були колись. Це просто не може не подобатись».

На R&D у Білій Церкві Дмитро півтора року провів як студент-практикант і сезонний працівник. Узимку 2020 року почувши про відкриття нової вакансії, вирішив спробувати, так він і обійняв посаду фахівця з технологій внесення продуктів.

Нині в обов’язки Дмитра входять розробка й тестування нових технологій внесення ЗЗР, надання сервісів технічної підтримки з налаштування обприскувачів і протруювальних машин. Він допомагає досягнути максимальної якості й безпеки при застосуванні продуктів компанії «Сингента».

Крім того, Дмитро далі долучається до корпоративних освітніх проєктів, як-от Generation A, але вже в ролі експерта, регулярно проводить спеціалізовані навчання для українських аграріїв. Він не припиняє розвиватися і поглиблювати свої знання.  

«Мене надихають люди і надзвичайно імпонують візити в господарства, коли ти виявляєш проблему, про яку агрономи навіть не здогадувалися, ще й маєш змогу її вирішити як експерт. Ти бачиш поруч щасливих людей і розумієш, що недаремно проїхав сотні кілометрів, — твоя робота справді потрібна».

Головне, що радить Дмитро, — це любити свою справу, не боятися нового і шукати будь-які можливості для зростання.

«Багато людей від початку хочуть все й одразу, та інколи потрібно й сапку взяти, щоб зробити красиво, як це було в моєму випадку. Абсолютно нормально з чогось починати, і ви не повинні соромитися щось пробувати, адже це етап, який у кожному разі принесе колосальний досвід. У компанії “Сингента” справді створено всі умови для хорошої плідної праці. Тебе розвивають з усіх боків, а від своїх колег ти завжди отримаєш пораду чи відповідь на будь-яке питання, що тебе хвилює», — додає Дмитро.

Саме тому основа зростання компанії — це команда та постійна інвестиція в освіту і здоров’я персоналу. «Сингента» справді цінує своїх працівників і працівниць та турбується про них, створюючи всі умови для ефективного виконання їхньої роботи.