Історія успіху співробітника компанії «Сингента» Анастасії Скляр

Новини компанії

Нашу колонку успіху щоразу поповнюють нові, натхненні життєві історії талановитих співробітників. Цього разу ми дізнаємося про цікавий шлях молодої фахівчині лабораторії Анастасії Скляр, яка завдяки безмежній жазі до знань стала висококваліфікованою спеціалісткою компанії «Сингента».

У компанії «Сингента» Анастасія працює як фахівчиня лабораторії в Харківському діагностичному центрі вже понад п’ять років. Коли вона навчалася в Харківському аграрному університеті ім. В. В. Докучаєва, перед студентами виступали працівники «Сингента» та розповідали про успішну швейцарську аграрну компанію. Тоді Настя й вирішила стати її частиною. Тим паче навчалася вона на факультеті захисту рослин, а це якраз один із напрямів діяльності «Сингента».

Коли ж компанія запропонувала студентам пройти в ній стажування, Настя одразу скористалася нагодою. Звичайно, охочих було багато, відбір проводився у два етапи: спочатку анкетування, потім учасників і учасниць із кращими результатами запросили на співбесіду. Величезне бажання працювати в компанії і щодня вдосконалювати свої здібності стали запорукою того, що 2015 року Анастасія успішно пройшла співбесіду.

Стажування тривало чотири місяці. За цей час дівчина здобула безцінний досвід, познайомилася з професіоналами з великої літери і на ділі переконалася, що важко в навчанні, легко в бою. Кінець стажування збігся з початком першого року магістратури, тому Анастасія повернулася до навчання. Та вже за два місяці її запросили в «Сингента» — спершу сезонною працівницею в Харківському діагностичному центрі, а згодом вона отримала посаду — фахівчині лабораторії.

Професію Анастасія обирала дуже свідомо. Хоча ніхто з її близьких не пов’язаний з агросектором, це не заважало їй з дитинства захоплюватися рослинним світом.

 «Моє дитинство пройшло в мальовничому селищі Білокуракине, яке славиться родючими землями і працьовитими людьми. Найвагомішим чинником при виборі професії стало те, що я змалку люблю рослини, особливо квіти, яких у нас багато і в будинку, і в саду. Позначилося на моєму виборі й те, що профорієнтаційний тест у старших класах показав у мене схильність до природи. Ще зовсім дитиною я любила гратися з комашками й метеликами і тоді навіть не думала, що в майбутньому знатиму їхні назви і розуміти їхню користь або шкоду».


 

Тепер, працюючи в «Сингента», Анастасія реалізовує всі свої бажання, адже кожна ініціатива в компанії унікальна і відкриває абсолютно нові горизонти для розвитку.

«Досі згадую нещодавній проєкт з вивчення переваг протруйників. У ньому ми не лише заміряли морфологічні показники, а ще й фарбували кореневу систему зернових культур».


 

Анастасія запевняє, що кожна людина, потрапивши в компанію, отримує рівні можливості для того, щоб розкрити свій потенціал, адже «Сингента» надає всі ресурси для професійного розвитку.

«Компанія створила теплий клімат для професійного розвитку й навчання, хай то вивчення англійської мови чи спеціалізовані курси. Це та робота, куди хочеться приходити щодня, бо ти знаєш, що на тебе чекає привітний колектив і цікаві проєкти. Перед нами часто постають виклики: спалахи шкодочинних об’єктів, пов’язані з природою, які вимагають якнайшвидшого врегулювання. Від результатів твоєї роботи буквально залежить майбутнє врожаїв, твоєї експертної думки очікує і дослухається до неї аграрій. Це неймовірно мотивує й заряджає до нових звершень».

Головне, що радить Анастасія, — попри всі перешкоди, не зупинятися і йти вперед. Адже в кінцевому результаті здобудеш не тільки неймовірний досвід і нові перспективи, а й вірних товаришів.

Компанія «Сингента» об’єднує людей, які прагнуть «розкрити потенціал рослин разом» і чиї історії надихають колег. Хоча кожен і кожна в компанії по-різному втілюють свої плани, у всіх нас одна велика спільна мета, і в цьому наша сила!

До зустрічі в наступних історіях успіху!