Захисти врожай у своєму саду від хвороб та шкідників!

Захист городу, саду, газону

За статистикою, понад половину плодово-ягідної продукції в Україні вирощують невеликі фермерські господарства та господарства населення. Щоб розвиватися й отримувати прибутки, їм треба дбати про якість плодів, адже дешево продавати неякісне яблуко на внутрішньому ринку і важко, і невигідно. Без належного захисту від хвороб і шкідників мати конкурентоспроможну продукцію просто неможливо.

Компанія «Сингента» постачає на ринок ЗЗР низку продуктів у невеликих упаковках для одно- або дворазової обробки невеликих садів площею 25–50 соток. Ідеться про препарати Скор ® та Енжіо ® в упаковці 100 мл. Препарати ефективною діють проти широкого спектра хвороб та шкідників і можуть стати базовими в системі захисту саду.

Енжіо ® — системно-контактний, надзвичайно потужний інсектицид, що містить дві діючі речовини. Поєднання цих речовин забезпечує універсальну дію на шкідників та запобігає розвитку резистентності. Завдяки двом діючим речовинам у препарату розширений спектр знищуваних шкідників. Одразу після внесення за рахунок контактної діючої речовини настає миттєва загибель шкідників (нокдаун-ефект). Друга системна діюча речовина подовжує захисний період, що дозволяє захистити молодий приріст. На відміну від інших інсектицидів, Енжіо ® ефективно діє при підвищених і низьких температурах у посушливих умовах.

Застосовують Енжіо ® на яблунях до цвітіння — проти брунькових довгоносиків, яблуневого квіткоїда, яблуневого пильщика, п’ядунів, попелиць, після цвітіння — проти попелиць, молей, листовійок. Енжіо® ефективно захищає плодові дерева в період масового льоту хрущів. За сезон можна проводити дві обробки.

На томатах і картоплі Енжіо ® застосовують проти колорадського жука й попелиць, обприскування проводять при появі шкідника. На капусті — проти хрестоцвітих блішок на сходах, а пізніше по вегетації проти попелиць, біланів, совок. На цибулі — проти цибулевої мухи та трипсів.

   

Скор ® — системний фунгіцид, який швидко поглинають тканини листя. Опади через годину після обприскування вже не впливають на ефективність дії препарату. Застосовувати Скор ® краще при температурі вище за +15 °С. Серед препаратів такого класу у Скор ® найширший спектр дії: парша яблуні, альтернарія, борошниста роса, а також побічна дія на моніліоз; на персику — кучерявість листя; на груші — іржа.

Якщо використовувати препарат із профілактичною метою, тривалість його дії подовжується на 6–7 днів, тривалість же лікувальної дії — 4–5 днів. Завдяки системній дії Скор ® має стоп-ефект — зупиняє й лікує вже пошкоджені ділянки листя та плодів. Системна й трансламінарна дії забезпечують захист молодих нерозкритих листків. Скор® не фітотоксичний для рослини при застосуванні в усіх фазах росту.

Препарат сприятливо впливає на рослину: збільшується площа листової поверхні, довжина пагонів, збільшується закладка плодових бруньок на наступний рік. Застосовують Скор ® до та після цвітіння. Крім плодових культур, Скор ® використовують на овочевих: на капусті, томатах, картоплі, моркві проти альтернаріозу. У європейських країнах — на виноградниках проти оїдіуму, фомопсису, чорної гнилі, краснухи.

Якщо терміни обробки проти шкідників і хвороб збігаються, можна застосовувати бакову суміш цих препаратів.