Artesian™
Ми бачили силу АРТЕЗІАН. Тепер пропонуємо Вам.
Гібриди кукурудзи АРТЕЗІАН відрізняються елітною генетикою із підвищеним рівнем ефективності використання вологи, для формування максимальних урожаїв. Під час численних локальних досліджень гібриди АРТЕЗІАН стабільно виявляли найвищу врожайність.
Чого очікувати сільгоспвиробнику?
• Керування ризиками на полях та високий потенціал урожайності
• Краща стабільність урожаю протягом років з непередбачуваним рівнем опадів
• Більш стабільна врожайність на полях за різних ґрунтових умов та різних рівнів вологозбереження
• Підвищена врожайність за умов стресу від посухи та недостатнього зволоження
• Більша гнучкість у плануванні зрошення, коли ресурси вологи обмежені
Гібриди кукурудзи елітної генетики, що забезпечують надзвичайно ефективне використання вологи для максимізації урожаю
Що є фактором № 1, який впливає на врожай?
ПОГОДА
Недостатня кількість опадів призводить до: втрат урожаю, нестабільності врожаю. Як фермер може убезпечити свій майбутній урожай від нестачі вологи?
1. Погодні умови та опади — змінні фактори, але такі інструменти, як гібриди Артезіан, допоможуть сільгоспвиробникам максимально ефективно використати всю наявну вологу для отримання високого врожаю
2. Погодні умови — фактор № 1 для формування врожаю
3. Недостатнє вологозабезпечення історично призводило та призводить до зрідження густоти посівів, порушення фізіологічного розвитку рослин, проходження процесу формування зерна. Тобто, нестача вологи є одним із найвагоміших факторів, що впливає на врожайність культур
4. Артезіан — це розробка науковців компанії «Сингента» зі створення і впровадження в сільськогосподарське виробництво нових гібридів кукурудзи з високим генетичним потенціалом урожайності й стабільності в умовах мінливих метеорологічних факторів. При їх створенні максимальна увага приділялася здатності гібрида ефективно використовувати наявну вологу для отримання максимального врожаю як у лояльних, так і в несприятливих умовах.
Технологія Артезіан дозволяє максимізувати врожай в умовах достатнього зволоження та навіть за нестачі вологи
1. Спеціалізований науковий підхід до добору генотип
2. Спектр захисних механізмів проти посухи протягом періоду вегетації
3. Максимізація продуктивності гібридів в умовах посухи
4. Доведено отримання максимального та стабільного врожаю за різних погодних умов у всіх кукурудзосіючих регіонах
5. Максимально ефективне використання вологи для отримання врожаю
Дослідники компанії «Сингента» підсумовують результати роботи щодо відкриття та розробок, яка сприяла успіху гібридів кукурудзи Artesian. На щастя, для аграріїв гібриди кукурудзи Artesian, адаптовані для умов недостатнього зволоження, дають подвійну перевагу. У роки, коли сезонних опадів було достатньо для успішного вирощування врожаю, гібриди Artesian забезпечують максимальний результат урожайності. А от у сезони, коли кількість вологи була обмежена, вони забазпечують вищий рівень урожайності в середньому на 15 відсотків у порівнянні з гібридами інших брендів. Такого успіху вдалося досягти завдяки науковцям компанії «Сингента», у результаті плідної багаторічної роботи яких було створено елітні генотипи гібридів кукурудзи. Адже, для досягнення успішного результату необхідне глибоке розуміння того, як стресові умови недостатнього зволоження впливають на ріст і розвиток рослин кукурудзи на рівні генів.
Коли десять років тому розпочалася науково-дослідницька робота компанії над оптимізацією гібридів кукурудзи для умов недостатнього зволоження, «Сингента» не випадково обрала підхід, який базується на покращенні природних генів. На той час прогрес біотехнологій призвів до створення гібридів, які могли забезпечити певні результати, такі як резистентність до гербіцидів та контроль впливу шкідників. Дослідники зійшлися на думці, що для досягнення успішного результату необхідне глибоке розуміння того, як стресові умови через недостатнє зволоження впливають на кукурудзу на рівні генів. Вони дійшли висновку, що було б складно та неефективно почати селекціонувати рослини з метою керування умовами дефіциту зволоження, не дізнавшись більше про природу цих самих стресових умов. На етапі відкриття науковці «Сингента» аналізують рідний геном кукурудзи, щоб виявити гени, причетні до забезпечення здатності справлятися з дефіцитом вологи. За твердженням Елісон Вебер, доктора наук, провідного науковця-дослідника компанії «Сингента», це кропітка, але корисна робота. «Виявлення та розуміння того, як ген сприяє посухостійкості гібрида Artesian, частково відкриває правду, — каже вона. — Для мене як для науковця це захоплюючий досвід».