Останнім часом виробництво та постачання свіжої овочевої продукції все більше переходить до промислового сектора. Але, незважаючи на це, понад 45 % овочів вирощується на присадибних і дачних ділянках, розмір яких у середньому не перевищує 0,3 га. Тому з часом на них накопичується велика кількість збудників різноманітних хвороб. За таких умов отримати якісний повноцінний урожай без застосування відповідних засобів захисту від хвороб неможливо. Крім того, змінюється і насіннєвий ринок овочевих культур — усе частіше використовується насіння нових імпортних гібридів овочів, які потребують сучасного захисту. З огляду на це препарати для захисту овочевих культур повинні бути високоефективними та універсальними з широким спектром дії, відповідати високим санітарно-гігієнічним нормам, мати короткий період очікування, бути низькотоксичними і безпечними для довкілля та людини.