Історія успіху співробітника компанії «Сингента» Аліси Кучер

Новини компанії

Наступною ми розкажемо історію успіху Аліси Кучер — менеджерки Хмельницького діагностичного центру, яка за короткий час змогла перепрофілюватися та із сезонної працівниці стала фітопатологом.

«Поки навчалася в школі я не знала, що є така професія «Агроном». Проте я чітко пам’ятаю момент із дитинства, коли тато брав мене на жнива в поле й мені так сподобалася та атмосфера. Я зрозуміла, що моє життя буде пов’язано із сферою агрономії».

Після завершення навчання в аспірантурі Подільського державного аграрно-технічного університету Аліса працювала у виробничій лабораторії соєвого заводу. Почувши про вакантну посаду і навіть незважаючи на зміну місця проживання, Аліса, не вагаючись, відправила резюме й подумати не могла, що вже через 2 тижні потрапить до компанії «Сингента». А менш ніж за рік вона перейшла працювати на посаду менеджера діагностичного центру й активно долучилася до запуску нового пілотного проєкту, який дав змогу мобілізувати й реалізувати всі свої вміння та навички.

Зараз Аліса проводить фітодіагностику рослинного й насіннєвого матеріалів, аналізує якість води для внесення ЗЗР, також займається організаційною роботою в ДЦ і проводить навчання з дистриб’юторами та клієнтами. 

«Сингента» надає колосальний досвід та можливості, адже під час навчання в університеті нам давали досить загальні та теоретичні знання. А в компанії ти працюєш з величезною кількістю зразків насіннєвого матеріалу й можеш прослідковувати, як рослини ростуть та розвиваються, як проявляються хвороби, і займаєшся їх діагностикою. Це дуже цікаво», — говорить Аліса.

Найбільше у своїй роботі Алісі подобається допомагати людям та клієнтам, вчасно надавати інформацію й можливість розібратися з проблемою посівів та знайти істину. А ще, любить спілкуватися з аграріями, зокрема, вона зазначає: «Завдяки такому безпосередньому контакту ти заряджаєшся та ще більше любиш свою роботу». Навіть натхнення Аліса знаходить у зразках, говорячи про фузаріоз на матеріалі як про витвір мистецтва, який потрібно зафіксувати. 

Пройшовши такий цікавий шлях, Аліса радить постійно слідкувати за новинками на ринку, для того щоб залишатися на рівні, адже через стрімкий прогрес потрібно вміти швидко реагувати на виклики сьогодення. І якщо у ваших планах є розвиток в агрономії, тоді потрібно бути максимально активним,  читати літературу саме фахового спрямування та спілкуватися з людьми, які вже не один рік працюють у цій сфері.

Звісно, потрібно докласти багато зусиль, щоб стати професіоналом, але коли займаєшся улюбленою справою в команді професіоналів, людей, які тебе надихають, та в компанії, яка лідирує на ринку, — все вдається!