Україна

You are here

Share page with AddThis

Як зберегти врожай капусти

Овочеві культури
12.04.2018

Як відомо, сьогодні для успішного ведення бізнесу фермер‑овочівник повинен матиможливість як безперебійно забезпечувати продукцією протягом усього року оптовиків, Так і працювати з мережами магазинів. Для цього важливо враховувати всі чинники: кожну деталь виробництва, особливості збору і транспортування продукції, збереження, доробки й фасування.

Для прибуткового вирощування капусти необхідно розуміти, на який період року планується її реалізація, який розмір та форма головки вам підходять і яка за кольором (зеленувата, салатова або біла), а також для яких цілей призначається (салатне використання, зберігання, квашення). Всі ці чинники дуже важливі й зумовлюють успіх у збуті продукції, відповідно, їх потрібно знати і враховувати ще на етапі вибору гібридного складу. Що стосується капусти на зберігання, то вибір гібридів є основою при розподілі місця в сховищах і виконання графіка відвантаження клієнтам згідно з їх критеріями і вподобаннями. Значущими аспектами залишаються вирощування
з використанням правильного захисту й отримання високого врожаю, гарного за якістю, збір урожаю з мінімальними пошкодженнями, закладка здорових головок і зберігання у відповідних умовах.

РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ ВИРОЩУВАННЯ КАПУСТИ НА ЗБЕРІГАННЯ

Після вибору гібрида важливо визначитися з полем. На лежкість впливають декілька показників, зокрема тип ґрунтів (кращими вважаються середні та легкі суглинисті ґрунти) і внесення добрив. Для зберігання капусти рекомендується співвідношення N:К — 1:2, тоді лист буде щільнішим, стінка клітини товстішою,а сама клітина меншою за розміром, що знижує ризики проникнення інфекції.

РЕКОМЕНДОВАНІ ПОКАЗНИКИ ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ КАПУСТИ

Температура зберігання:від 0 до +1 ºС
Вологість: 85–90 %
Період
зберігання: 
180–270 діб


З урахуванням того, що трудові ресурси стають дедалі менш доступними як у фінансовому аспекті, так і через наявність, важливим чинником в економіці зберігання є час, витрачений на доробку головок після зберігання (зачистку), та їх придатність до пневматичної очистки (повітрям). Компанія «Сингента» має у своєму асортименті набір гібридів капусти від ультраранньої до капусти, яка може зберігатися до 9 місяців.

Добре зарекомендували себе в довготривалому зберіганні на всій території України такі гібриди: Зенон F1 — пластичний гібрид, який має гарний салатовий колір після зберігання та є ідеальним для переробки (на голубці); Кілатон F1 — довгострокове зберігання і стійкість до кили; Лексикон F1 — шинкування, квашення, зберігання; Блоктор F1 — ідеальний для супермаркетів; Сторидор F1 — легке очищення перед продажем, надзвичайно привабливий свіжозелений колір після тривалого зберігання і червоноголова капуста для смачних салатів та довготермінового зберігання Рескью F1. Усі наші гібриди для тривалого зберігання спрямовані на мінімізацію природних втрат при зберіганні та збереження ваших інвестицій.

Для більш точного визначення того гібрида, який максимально розкриє свій потенціал у ваших умовах і задовольнить потреби ваших клієнтів, звертайтеся до наших менеджерів з продажу насіння овочевих культур.