СПІНО F1 – новий гібрид огірка компанії «Сингента» для плівкових і скляних теплиць
Незважаючи на те, що компанія «Cингента» має один із найширших асортиментів томатів для різноманітних типів вирощування та застосування, вже на початку 2016 року на ринок буде виведено новий гібрид огірка для плівкових і скляних теплиць Cпіно f1. Гібрид Спіно – це високопродуктивний партенокарпічний огірок нового покоління, призначений для вирощування у зимово-весняному та літньо-осінньому оборотах плівкових і скляних теплиць. Рослини цього гібрида мають генеративний тип розвитку, з короткими міжвузлями та середнім розміром листової пластинки, що сприяє формуванню більшої кількості зав’язей за умови, що шпалера низька. Також завдяки малій чисельності додаткових пагонів, які переважно є детермінантними, тобто припиняють свій ріст після 2–4-го листа, гібрид дуже легкий в обслуговуванні й не потребує великих трудозатрат.
Оптимальна густота посадки не відрізняється від загальноприйнятих стандартів і становить 2,32,5 росл./м², залежно від типу теплиці й регіону вирощування. Для збільшення врожайності рекомендується відпускати додаткові пагони на 2-3 листа після 17-18-го коліна. Це дасть змогу уникнути провалу врожайності після завершення зборів на основному стеблі. Гібрид Спіно F1формує однорідні плоди довжиною 12-14 см стійкі до переростання, темно-зеленого кольору без білих смуг біля кінчика з чудовими смаковими якостями, без гіркоти, з ніжною внутрішньою структурою, які чудово зберігаються довгий час без втрати якості.
Під час проведення дослідів зі зберігання, порівняно з іншими гібридами, Спіно F1 показав найкращий результат. При зборі 19 березня та зберіганні протягом 10 діб за температури 10 ºС плоди гібрида Спіно F1 мали найкращий товарний вигляд.
Також слід зазначити, що впродовж дворічних випробувань на гібриді Спіно F1 не було зафіксовано жодного ураження вірусними хворобами. А якщо взяти до уваги такі хвороби, як справжня та несправжня борошниста роса, то, порівняно з іншими конкурентами, гібрид Спіно F1 уражався в останню чергу.